Hoe kunnen wij bij Orbit een zo scherp mogelijke prijs aanbieden?

Deze vraag houdt ons oprichters vaak bezig. Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen de baan op kan met kwaliteitsproducten, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. Daarom hebben we verschillende beslissingen genomen om dat mogelijk te maken.

Zo hebben wij een eigen productielijn in hoogwaardige fabrieken, waardoor we directe controle hebben over de productiekosten en kwaliteit. Daarnaast vermijdt Orbit hoge marketingkosten door geen reclame te maken bij grote (padel)events, en ook geen padelsterren te sponsoren, aangezien de consument daarvoor uiteindelijk betaalt. 

Bovendien heeft Orbit strategische partnerschappen gesloten met banen en winkels in Amsterdam, waardoor wij vaste lasten aan winkelpanden vermijden. Verder proberen we zoveel mogelijk van onze producten via onze eigen online kanalen te verkopen, zodat we distributiekosten en kosten aan tussenpersonen vermijden.

Deze focus draagt bij aan het handhaven van een scherpe prijs voor een padelracket, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van onze rackets. Al met al biedt Orbit een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waar jij als speler met veel plezier gebruik van kan maken.

01 april 2024

Hoe borgen wij bij ORBIT Padel een hoge kwaliteit van al onze producten?

Bij Orbit zijn we trots op de kwaliteit van onze padelrackets en padel accessoires. Het borgen van onze kwaliteit begint bij de selectie van onze productiepartners. Na het testen van samples uit tientallen verschillende fabrieken wereldwijd, zijn wij langdurige samenwerkingen gestart met 2 van de modernste padelracket fabrieken ter wereld. Met beide fabrieken delen wij ruim 15 jaar ervaring in de productie en ontwikkeling van padelproducten. Iedere dag zijn we bezig met innoveren en het volgen van trends in de padelwereld, zodat we voorop blijven lopen met de nieuwste technologieën.

Het productieproces begint bij de selectie van hoogwaardige materialen, zoals verschillende soorten carbon, glasvezel, hars, EVA schuim etc. Continu zijn we bezig de beste materialen in te kunnen kopen, om dit met moderne machines en technologieën te verwerken in onze eindproducten.

Een ander aspect dat bijdraagt aan de kwaliteit van Orbit padelrackets is de deels handmatige afwerking. Elk racket wordt met precisie afgewerkt, wat resulteert in een hoogwaardig look en feel van ieder racket. 

Verder wordt ieder model getest middels verschillende crash tests, waarmee we de bestendigheid bepalen van impact op harde ondergronden. Daarnaast wordt de hoeveel trillingen gemeten na impact van een bal, checken we de airflow rondom het racket, en worden alle rackets gecontroleerd op de afwerking (zowel bij de producent, als in Nederland).

Tot slot laten wij in Nederland al onze samples testen door verschillende professionals, om zo onze rackets steeds iets beter te maken. Iedereen binnen ons team doet er alles aan om de performance van onze racket te verhogen, zodat jij op de baan mee kan draaien op het hoogste niveau. En zodat óók het racket lange tijd meegaat op het hoogste niveau.

01 april 2024

Hoe kan je de levensduur van je padelracket verlengen?

We hebben een aantal tips voor je die je helpen om de levensduur van je aangeschafte padelracket te verlengen. Onderstaande stappen kan je hiervoor ondernemen:

 • Bewaar je racket in een beschermhoes of rackettas. Deze hoes beschermt je racket tegen stoten, krassen of blootstelling aan water of zon. Zie bijvoorbeeld de rackethoes van Orbit.

 • Gebruik een beschermtape op de rand van je racket. Orbit biedt hiervoor een extra dikke protectie tape speciaal voor padelrackets aan. hiervoor een Tijdens een wedstrijd is de kans groot je een aantal keer het hekwerk, raam of ondergrond raak met je racket. Doorgaans is het meestal de rand van het racket dat contact heeft. Een beschermtape zorgt ervoor dat je racket enigszins beschermd is tegen krassen of nog ergere schade. 

 • Zorg dat je investeert in een kwalitatief goed racket. Carbon racket zijn sterker dan glasvezel rackets, en gaan gemiddeld ook langer mee.

 • Zorg er altijd voor dat je het koordje om je hand doet. Dit is niet alleen veiliger voor je medespeler en tegenstander, maar het beschermt daarnaast ook je racket.

 • Als je buiten hebt gespeeld, zorg dat je na afloop altijd je racket droog weer opbergt. De padelracket materialen kunnen doorgaans slecht tegen water.
13 juni 2023
Welke padel accessoires moet je in je padeltas hebben zitten?

Welke padel accessoires moet je in je padeltas hebben zitten?

Als je gaat padellen zijn er verschillende accessoires die van pas gaan komen op de baan. De volgende padel spullen zijn handig om in je tas te stoppen

 • Uiteraard padelrackets. Zorgt er een goed gripje op je racket zit, die nog voldoende stroef is zodat het racket niet uit je hand kan glijden.

 • Padelballen. Zorg dat je padelballen meeneemt. Deze zijn wat zachter dan tennisballen. Op zoek naar ballen van hoge kwaliteit die niet na een wedstrijd vervilten, klik dan hier

 • Padelkleding en schoenen. Zorg dat je confortabele kleding meeneemt. Padel is een beweeglijke sport, zorg dat je sportkleding aan hebt waarin je je makkelijk kan bewegen. Draag verder schoenen met een goede grip, liefst die ontworpen zijn voor padel. Anders zijn tennisschoenen ook goed.

 • Drinkfles. Neem een fles te drinken mee. Een pot padel duurt meestal 1,5 uur. Dat is een lange tijd dat je in beweging bent. Door de lange en intensieve inspanning kan je veel vocht verliezen. Vandaar dat het belangrijk is voldoende te hydrateren.

 • Overgrips. Overgrips helpen je de grip van je handvat te verbeteren. Neem altijd een paar extra overgrips mee, mocht je huidige grip zijn versleten. Orbit verkoopt hoge kwaliteit overgrips in 3 verschillende kleuren

 • Zweetbandjes. Gebruik zweetbandjes om je te beschermen tegen zweet in je ogen. zei bijvoorbeeld, de zweetbandjes van Orbit

 • Handdoek. Neem een handdoek mee tegen het zweet, of voor het douchen na het spelen.

 • Zonnebrandcreme. Als je buiten speelt kan je in de zon snel verbranden, zeker als je ook zweet tijdens het sporten.
13 juni 2023

Hoe sla je de perfecte padel service?

Voor het slaan van je beste padel service zijn er meerdere technieken en tips die je kunt toepassen.  Let in ieder geval op de volgende punten:

 • Wees je allereerst bewust van een paar belangrijke serveerregels. Zo mag je alleen onderhands serveren. Moet je de bal eerst 1x laten stuiteren. En mag je de bal alleen raken als deze zich maximaal op heuphoogte bevindt van de serverende speler. 

 • Timing: Probeer de bal te slaan als deze een opwaartse beweging maakt na de stuit. Probeer tijdens het slaan een voorwaartse beweging te maken en zogenaamd door de bal te bewegen. Vaak is het effectief om in die beweging direct door te lopen naar de aanvallende netpositie, waar jouw medespeler zich ook bevindt.

 • Plaatsing van de bal: Probeer de bal zo goed mogelijk naar de hoeken van het speelveld te slaan, omdat je het hiermee moeilijk maakt om de bal terug te spelen. Verder is de backhand van de tegenstander vaak zijn of haar zwakkere kant, houd daar rekening mee. En door te serveren in het servicevak en dicht op het raam maak je het je tegenstander ook moeilijker. Ballen van hoge kwaliteit blijven langer goed waardoor jouw service constanter blijft. Vind hier premium padelballen van Orbit.

 • Variatie en spin: Probeer te variëren in je slagen door afwisselende services te slaan. Zo kan je backspin geven, waarmee de bal minder hoog stuitert en een vertragend effect geeft aan de bal. Dit heeft vaak het effect dat de tegenstander de bal sneller in het net slaat. Of probeer topspin te geven, dit zorgt ervoor dat de ballen hoger stuiteren en meer snelheid krijgen na de stuit. Dit zorgt er voor dat de tegenstander sneller de bal te hard retourneert. Of zorgt voor zijspin, dit kan de tegenstander verrassen doordat de bal een onverwachte richting op stuitert.

 • Grip: Doe allereerst het koordje van het racket om je hand, zodat het racket niet uit je handen kan glippen. Houd je racket stevig vast met een juiste greep. De meest gebruikelijke grip is de ‘continental grip,’ waarbij je het blad met een zijkant omhoog laat richten, oftewel verticaal houdt, en het handvat tegelijkertijd horizontaal. En je vervolgens het racket vastpakt zoals je ook een hamer zou vastpakken. Opzoek naar een extra overgrip? kijk hier eens naar de sticky gripjes van Orbit
13 juni 2023

Padel locaties in Amsterdam: waar speel je het beste?

Padel locaties in Amsterdam: waar speel je het beste?

De absurd snelle groei van Padel is in Amsterdam misschien wel het beste te zien. De banen zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Binnen, buiten en combinaties van.
Amsterdam biedt verschillende plekken waar je kunt padellen. Hieronder lichten we een aantal banen toe en waarom dit onze favorieten zijn.
*zie onderaan het artikel voor alle banen in Amsterdam

1. Padel NEXT
Alle banen op deze locatie zijn binnen en van hoge kwaliteit. Het veld heeft niet te veel zand waardoor het spel lekker snel kan blijven. Hoogte van het plafond is ook ruim dus wees niet bang voor dwarsliggende ballen die jouw hoge ballen in de weg zitten.

2. XNRGY
Een sociale padelclub van hoge kwaliteit! XNRGY beschikt over een 10 indoorbanen, elk een hoog plafond van 12 meter, die garant staan voor mooie raleys. Als je op zoek bent naar een plek waar je meer kan dan alleen een pot padel spelen, kijk hier eens.

3. NDSM Padel

De enige baan in Amsterdam Noord. Voor iedereen in Noord, boek hier een keer een baan. De loactie onderscheid deze baan van alle andere, daarom een dik verdiende plek 3. Super aardige mensen achter de balie. Voor de ingang nog een plekje waar je buiten kunt zitten met je teamgenoot. 

4. Padel Plaza
Ontdek de nieuwste vestiging van Padel Plaza in Amsterdam, voorzien van maar liefst 8 indoor padelbanen. Daarnaast bieden zij een speciale 1-vs-1 baan, en een gezellige horecagelegenheid aan. Links naast de bar biedt Padel Plaze de spelers veel padelmerken en modellen aan, altijd goed als je opzoekt bent naar iets niews.

5. Frans Otten
Met 6 echt goede indoor padelbanen biedt het Frans Otten stadion een uitstekende locatie voor iedereen. De ruime hoogte van de hal, die maar liefst 15 meter. Niet de meest gezellige plek om erna een biertje te drinken mocht je daarnaar op zoek zijn.

6. Padelclub Amstelpark, hier kun je het hele jaar door zowel binnen als buiten spelen. De club heeft 5 buitenbanen. Daarnaast biedt de club ook trainingen en clinics aan voor beginners en gevorderden.

De padelbanen in Amsterdam bieden voor ieder wat wils. Probeer wat banen uit en kijk wat voor jou de beste is.

Alle banen in Amsterdam:
ASTPV CHIP & CHARGE
B-Amsterdam
Frans Otten Stadion
NDSM Padel
Padel Dam
Padel Next
Peakz Padel Amsterdam - Kauwgomballen kwartier
Peakz Padel Amsterdam - Olympiaplein
Peakz Padel Amsterdam - Sloterdijk
Plaza Padel Amsterdam
The Padellers - Amstelpark
The Padellers - Amsterdam West
XNRGY

30 mei 2023

Levensduur van een padelracket

Levensduur van een padelracket

Bij verkeerd gebruik is een padelracket best kwetsbaar. Het is daarom belangrijk om een goed padel racket te hebben en dat je weet wat en niet te doen tijdens een wedstrijd. Bij goed gebruik kan een racket lang meegaan en kan het een hoop geld schelen. Reken bij gemiddeld gebruik op levensduur van 1- 2 jaar.

De levensduur van een padel racket hangt af van verschillende elementen:
1. Hoe vaak en speel je
+ speel je buiten in de regen?
2. Hoe voorzichtig ben je met het racket
3. Materiaal en kwaliteit van het padelracket

Het zal geen verrassing zijn dat hoe vaker je speelt, hoe sneller jouw padelracket aan vervanging toe is. Materialen in het racket zullen dan sneller uitgeput raken waardoor het racket zijn demping langzaam verliest. Hierdoor verandert de kwaliteit van het racket door de tijd. Daarnaast maken spelers nog wel eens een foutje en raken zij bijvoorbeeld de zijkant. Dit soort botsingen kan tot scheurtjes lijden in het frame of blad. Orbit levert speciaal ontworpen bumpers die de bovenkant van een racket beschermen, zie: Orbit protectie tape 
Regen of andere vormen van vocht zijn ook slecht voor padelrackets. De kern (een soort schuim) van het racket neemt het water op. Het racket zal zijn stijfheid verliezen. Hierdoor kan het sneller kapot gaan en minder lekker gaan spelen.

Wij adviseren om altijd gebruik te maken van een rackethoes. Dit voorkomt onnodige schade tijdens het vervoeren of bij het opbergen. Om deze reden geeft Orbit Padel standaard een gratis rackethoes bij aankoop van ieder racket. Wij willen jou zo lang mogelijk laten genieten van een nieuw racket.

De kwaliteit van het model of merk heeft grote invloed op hoe lang een padelracket mee gaat. Steeds meer niet padelmerken leveren padelspullen op de Nederlandse markt. Deze producten zijn vaak zeer goedkoop geprijsd maar ook van lage kwaliteit. Onthoud dit bij de aankoop van een racket

Tot slot, zoek een racket die goed aansluit bij jouw speelstijl. Door te kiezen voor een juist racket kun je ervoor zorgen dat je langer met een racket speelt. Ga dus niet altijd voor de goedkoopste optie, dit kan op langere termijn meer geld kosten.
Orbit heeft een team van experts die je graag helpen bij het vinden van het ideale racket.

Conclusie
Door het kiezen voor een racket van hoge kwaliteit, het juiste gebruik en onderhoud en het kiezen van het juiste racket, kunt u ervoor zorgen dat uw padel racket lang meegaat en dat u er veel plezier aan beleeft op de baan.
28 mei 2023
Gaten in een padelracket, waarom eigenlijk?

Gaten in een padelracket, waarom eigenlijk?

Gaten in een padelracket, waarom eigenlijk?

Een padelracket heeft namelijk gaten in het blad. Maar waar dienen deze gaten eigenlijk voor? In dit artikel bespreken we de functie van de gaten in een padelracket. Het gaat om de volgende eigenschappen:

 • Gewichtsbesparing
 • Minder luchtweerstand
 • Betere sweetspot
  • + minder trillingen
  • + meegeven van spin

Gewichtsbesparing
De gaten zorgen ervoor dat het racket minder zwaar wordt. Dit komt doordat het materiaal tussen de gaten weggehaald kan worden, waardoor het racket lichter wordt. Een lichter racket kan resulteren in meer wendbaarheid en meer controle voor de speler.

Minder luchtweerstand
Een andere functie van de gaten in een padelracket is het verminderen van de luchtweerstand. Gaten laten de lucht door het racket heen gaan. Hierdoor ontstaat er minder tegendruk en wordt de luchtweerstand verminderd. Het resultaat, een hogere racket snelheid en harde smashes.

Geoptimaliseerde sweetspot
Een van de belangrijkste functies van de gaten in een padelracket is het vergroten van de sweetspot. De sweetspot is het gebied op het racket waar de bal het meest beste geraakt kan worden. Door de gaten in het racket kan het oppervlak van de sweetspot worden vergroten of wat verplaatsen. Het racket wordt flexibeler en neemt daardoor meer energie op bij het slaan van de padelbal.

Bij het raken van de bal ontstaat trillingen in een racket, wat zo hoort. Dit is bij iedere racketsport het gevan. Door de gaten in het bald worden deze trillingen verminderd. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het spelen en minder kans op blessures.

Een andere belangrijke functie is het vergroten van de spin. Meer grip op de op de bal bij het slaan kan tot meer spin lijden, de gaten bieden deze extra grip.
Alle Rackets van Orbit zijn uitgevoerd met een uniek gaten patroon om de speler het optimale uit zijn spel te halen. Hierin valt het op de rackets in het midden geen gaten hebben. Dit om de sweetspot te vergroten zodat je meer ballen perfect raakt!

Conclusie
De gaten in een padelracket hebben dus verschillende functies die allemaal bijdragen aan de prestaties van de speler.

Goed om te weten dat niet alle rackets hetzelfde gatenpatroon en/of grootte van de gaten hebben. Deze verschillen leveren natuurlijk ook andere type speelstijlen op.
Vind het racket wat goed bij jou past door contact op te nemen met een team van experts van Orbit.

28 mei 2023
Van welk materialen worden padel rackets gemaakt en waarom?

Van welk materialen worden padel rackets gemaakt en waarom?

Een belangrijk onderdeel van deze sport is het racket waarmee gespeeld wordt. Maar welke materialen worden er gebruikt bij het maken van een padel racket en waarom? Van beginner tot pro iedereen heeft zijn eigen wensen. Wij vertellen je graag wat meer over de opbouw van een padel racket en alle materialen die worden gebruikt plus de effecten op het balgevoel.

In het kort kan je een racket opsplitsen in drie onderdelen die het gevoel bepalen voor de speler. Het frame, het blad en de kern. Alle drie de onderdelen brengen unieke eigenschappen mee die het karakter van het racket creëren. 

Het frame en het blad van een padel racket is meestal gemaakt van glasvezel, carbon, grafeen of kevlar of een combinatie van deze materialen. Al deze materialen worden samen met een vloeibare kunststof verwerkt. Deze combinatie wordt ook wel een composiet genoemd

Glasvezel
Glasvezel wordt vaak gebruikt als materiaal om padel rackets van te maken. Een vezelversterkte kunststof die lichtgewicht, maar niet super stijf. In een padel racket geeft het veel “vering”. Het racket heeft een grote sweetspot en is vergevingsgezind voor de speler. Het wordt gebruikt in combinatie met andere materialen, zoals carbon, om de gewenste eigenschappen te verkrijgen. Hoe meer glasvezel er in het racket wordt verwerkt, des te zachter en elastischer het racket zal zijn.
Echter, een hoger gehalte aan glasvezel kan er ook voor zorgen dat het racket sneller slijt en eerder stuk gaat.

Carbon
Carbon wordt vaak gebruikt als materiaal om padel rackets van te maken. Carbon is een lichtgewicht en stijf materiaal dat zeer sterk is. Hoe meer carbon er in het racket wordt verwerkt, des te stijver en minder elastisch het racket zal zijn. Dit kan leiden tot meer controle en precisie bij het slaan van de bal. Echter, een hoger gehalte aan carbon kan er ook voor zorgen dat het racket minder comfortabel aanvoelt en meer trillingen doorgeeft aan de arm.

De kern van het racket, kan bestaan uit verschillende materialen, zoals foam of EVA-schuim. Foam is licht van gewicht en biedt veel comfort, maar heeft minder controle dan EVA-schuim en rubber. EVA-schuim is steviger dan foam en biedt meer controle en precisie. Rubber is het meest stevige materiaal en biedt de meeste controle, maar heeft minder comfort dan foam en EVA-schuim.

Het blad van het racket, het blad, kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals glasvezel, carbon of kevlar. Koolstofvezel biedt meer controle dan grafiet, maar minder kracht. Kevlar is het meest duurzame materiaal, maar biedt minder controle en precisie dan grafiet en koolstofvezel.

Conclusie:
Bij het kiezen van een padel racket speelt een speelstijl, type speler en persoonlijke voorkeur de grootste rol. Verschillende materialen en de opbouw van een rol spelen een belangrijke rol de wensen van een speler te vervullen. Het is daarom belangrijk om verschillende rackets uit te proberen voordat je er een aanschaft.

13 maart 2023
De verschillen tussen padelballen en tennisballen.

De verschillen tussen padelballen en tennisballen.

Padel en tennis zijn twee populaire racketsporten die veel overeenkomsten hebben, maar ook enkele belangrijke verschillen. Een van die verschillen is de bal die gebruikt wordt in beide sporten. In dit artikel zullen we de veel gestelde vraag bespreken, wat zijn de verschillen tussen padelballen en tennisballen.

Grootte
De grootte van de bal is een verschil tussen padelballen en tennisballen. Padelballen zijn kleiner dan tennisballen. Het verschil is minimaal, maar toch goed om te weten! Een padelbal heeft een diameter van ongeveer 6,35 cm, terwijl een tennisbal een diameter van ongeveer 6,7 cm heeft.

Gewicht
Het gewicht van de bal is ook anders tussen de twee sporten. Padelballen zijn lichter dan tennisballen. Een padelbal weegt ongeveer 56 gram, terwijl een tennisbal ongeveer 58 gram weegt. Ook dit verschil is bijna te verwaarlozen

Snelheid
De snelheid van de bal is een ander verschil tussen padelballen en tennisballen. Padelballen zijn trager dan tennisballen. Dit komt deels door het lagere gewicht van de padelbal, maar ook door de harde buitenlaag die minder veerkracht heeft dan het vilt van een tennisbal.

Stuiteren
De stuit van de bal is ook verschillend tussen padelballen en tennisballen. Padelballen hebben over het algemeen minder stuit dan tennisballen. Dit komt deels door het gebruikte materiaal, maar vooral door de lagere druk. Hierdoor krijgt de bal bij het slaan of stuiteren minder energie mee wat resulteert in een tragere bal verplaatsing. 

Kwaliteit
voor Beide sporten vind je ballen in van verschillende kwaliteit. Goedkope ballen zullen eerder zacht worden en moeten om die rede eerder vervangen worden. Premium ballen behouden langer de stuit. Daarnaast zie we dat goedkope ballen vaak niet 100% rond zijn door slechte afwerking. let dus goed op waar je naar opzoekt bent.
De ballen van Orbit zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber met een zeer hoog percentage vilt om de speler lang te laten genieten van optimaal presterende padelballen.

Conclusie
Hoewel padel en tennis veel overeenkomsten hebben, zijn er ook enkele belangrijke verschillen, waaronder de bal die gebruikt wordt. Padelballen zijn kleiner, lichter, trager en hebben over het algemeen minder stuit dan tennisballen. Het is belangrijk om deze verschillen te begrijpen.

Zoek je padelballen van hoge kwaliteit kan hier naar de Premium ballen van Orbit

08 maart 2023
Waarom hebben padel rackets een ruwe afwerking?

Waarom hebben padel rackets een ruwe afwerking?

Als je een padel racket koopt, zul je merken dat tegenwoordig veel rackets een ruwe afwerking hebben op het blad. Maar waarom is dat en wat brengt het de speler?

De belangrijkste reden waarom padel rackets een ruwe afwerking hebben, is om meer grip te geven van het racket op de padelbal. De ruwe afwerking op het racketoppervlak zorgt ervoor dat spelers een betere grip hebben, waardoor ze betere slagen kunnen maken, en daarmee bal nauwkeuriger kunnen plaatsen.

Een ander voordeel van de ruwe afwerking op padel rackets is dat het helpt om spin aan de bal te geven. Bij het spelen van padel is het belangrijk om de bal te kunnen laten draaien, omdat dit kan leiden tot onverwachte bewegingen van de bal die moeilijk terug te slaan zijn voor de tegenstander. De ruwe afwerking op het racketoppervlak zorgt ervoor dat het blad van een padel racket beter in contact maken met de bal, waardoor spelers meer spin kunnen geven. Deze spin kan ervoor zorgen dat een bal makkelijker uit het speelveld kan worden geslagen. Gebruik de spin om de bal juist laag bij de grond te houden, alles om het de tegenstander moeilijk te maken.

Er zijn verschillende soorten ruwe afwerkingen die worden gebruikt op padel rackets. Sommige rackets hebben een grovere afwerking dan andere, afhankelijk van het merk en het model. Sommige rackets hebben ook een meer geavanceerde textuur op het oppervlak, zoals gaatjes of reliëfs.

Dat gezegd hebben horen wij verschillende voorkeuren van padelspelers. Daarom benadrukken we dat het oppervlakte van een racket sterk persoonlijk gebonden. Iedere speelstijl vraagt andere eigenschappen van een racket.

06 maart 2023
Wat heb ik nodig om te beginnen met padel? - Een beginnersgids

Wat heb ik nodig om te beginnen met padel? - Een beginnersgids

Veel mensen spelen al padel of staan op het punt het te proberen. Voordat je begint met spelen, zijn er enkele dingen die handig zijn om te weten en te hebben om een pot padel te spelen. In deze beginnersgids leer je wat je nodig hebt om te beginnen met padel.

Padel racket
Het eerste en belangrijkste item dat je nodig hebt om te beginnen met padel is een padel racket. Padel rackets zijn iets kleiner dan tennisrackets en hebben geen snaren, maar in plaats daarvan een solide oppervlak van glasvezel of carbon. Er zijn veel verschillende soorten rackets op de markt en het is belangrijk om er een te kiezen die bij je past. Een racket kiezen met een gewicht en vorm dat past bij je niveau en speelstijl zal je helpen om beter te spelen. Wil je op moet letten bij de aankoop van een eerste racket? lees dan onze blog: Belangrijke factoren voor aankopen padel racket
Als beginner adviseren we een rond racket met een grote sweetspot te kopen. Dit is de plek op het racket waar je de bal het beste kan raken voor optimale controle. Het balance bij deze rackets ligt wat lager om een genoeg vertrouwen aan de speler te geven. Hoe beter je wordt hoe duidelijker je voorkeur voor een type racket zal worden. Laat je adviseren door een expert welk racket bij jouw speelstijl past. Veel banen bieden de mogelijkheid om rackets te testen om zo tot het perfecte racket voor jou te komen. Wij bij Orbit staan altijd open om jou te adviseren of een racket te lenen

Padelballen
Een andere essentiële aankoop zijn padelballen. Padelballen zijn iets kleiner dan tennisballen en hebben een lagere stuiter, wat betekent dat de bal iets minder snel beweegt. Het is belangrijk om padelballen te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor padel, omdat deze ballen langer meegaan en beter bestand zijn tegen de impact van de padelracket. Zorg dat je padelballen regelmatig vervangt om het meeste uit jouw spel te blijven halen.

Padelbaan
Om padel te spelen, heb je toegang tot een padelbaan nodig. Gelukkig zijn er steeds meer padelbanen beschikbaar in Nederland, zowel binnen als buiten. In Amsterdam is er zelfs de mogelijkheid tot openbare banen. Plek genoeg dus!

Padelkleding en -schoenen
Hoewel er geen specifieke kledingvoorschriften zijn voor padel, is het belangrijk om juiste schoeisel te dragen. Let vooral op met te hoge zolen, dit brengt instabiliteit aan de enkels met kans op een blessure. Padel wordt bijna altijd gespeeld op een kunstgras ondergrond, dus het is belangrijk om sportschoenen te dragen met een goede grip en geschikt zijn voor deze ondergrond.

Conclusie
Om te beginnen met padel heb je niet super veel nodig en anders kan je het altijd huren om te starten. Zoek een groep fanatieke vrienden en je kunt beginnen met je eerste padel pot.

Veel plezier!

03 maart 2023