We hebben een aantal tips voor je die je helpen om de levensduur van je aangeschafte padelracket te verlengen. Onderstaande stappen kan je hiervoor ondernemen:

  • Bewaar je racket in een beschermhoes of rackettas. Deze hoes beschermt je racket tegen stoten, krassen of blootstelling aan water of zon. Zie bijvoorbeeld de rackethoes van Orbit.

  • Gebruik een beschermtape op de rand van je racket. Orbit biedt hiervoor een extra dikke protectie tape speciaal voor padelrackets aan. hiervoor een Tijdens een wedstrijd is de kans groot je een aantal keer het hekwerk, raam of ondergrond raak met je racket. Doorgaans is het meestal de rand van het racket dat contact heeft. Een beschermtape zorgt ervoor dat je racket enigszins beschermd is tegen krassen of nog ergere schade. 

  • Zorg dat je investeert in een kwalitatief goed racket. Carbon racket zijn sterker dan glasvezel rackets, en gaan gemiddeld ook langer mee.

  • Zorg er altijd voor dat je het koordje om je hand doet. Dit is niet alleen veiliger voor je medespeler en tegenstander, maar het beschermt daarnaast ook je racket.

  • Als je buiten hebt gespeeld, zorg dat je na afloop altijd je racket droog weer opbergt. De padelracket materialen kunnen doorgaans slecht tegen water.
13 juni 2023 — Floris de Bruyn Kops