Bij Orbit zijn we trots op de kwaliteit van onze padelrackets en padel accessoires. Het borgen van onze kwaliteit begint bij de selectie van onze productiepartners. Na het testen van samples uit tientallen verschillende fabrieken wereldwijd, zijn wij langdurige samenwerkingen gestart met 2 van de modernste padelracket fabrieken ter wereld. Met beide fabrieken delen wij ruim 15 jaar ervaring in de productie en ontwikkeling van padelproducten. Iedere dag zijn we bezig met innoveren en het volgen van trends in de padelwereld, zodat we voorop blijven lopen met de nieuwste technologieën.

Het productieproces begint bij de selectie van hoogwaardige materialen, zoals verschillende soorten carbon, glasvezel, hars, EVA schuim etc. Continu zijn we bezig de beste materialen in te kunnen kopen, om dit met moderne machines en technologieën te verwerken in onze eindproducten.

Een ander aspect dat bijdraagt aan de kwaliteit van Orbit padelrackets is de deels handmatige afwerking. Elk racket wordt met precisie afgewerkt, wat resulteert in een hoogwaardig look en feel van ieder racket. 

Verder wordt ieder model getest middels verschillende crash tests, waarmee we de bestendigheid bepalen van impact op harde ondergronden. Daarnaast wordt de hoeveel trillingen gemeten na impact van een bal, checken we de airflow rondom het racket, en worden alle rackets gecontroleerd op de afwerking (zowel bij de producent, als in Nederland).

Tot slot laten wij in Nederland al onze samples testen door verschillende professionals, om zo onze rackets steeds iets beter te maken. Iedereen binnen ons team doet er alles aan om de performance van onze racket te verhogen, zodat jij op de baan mee kan draaien op het hoogste niveau. En zodat óók het racket lange tijd meegaat op het hoogste niveau.

01 april 2024