Voor het slaan van je beste padel service zijn er meerdere technieken en tips die je kunt toepassen.  Let in ieder geval op de volgende punten:

  • Wees je allereerst bewust van een paar belangrijke serveerregels. Zo mag je alleen onderhands serveren. Moet je de bal eerst 1x laten stuiteren. En mag je de bal alleen raken als deze zich maximaal op heuphoogte bevindt van de serverende speler. 

  • Timing: Probeer de bal te slaan als deze een opwaartse beweging maakt na de stuit. Probeer tijdens het slaan een voorwaartse beweging te maken en zogenaamd door de bal te bewegen. Vaak is het effectief om in die beweging direct door te lopen naar de aanvallende netpositie, waar jouw medespeler zich ook bevindt.

  • Plaatsing van de bal: Probeer de bal zo goed mogelijk naar de hoeken van het speelveld te slaan, omdat je het hiermee moeilijk maakt om de bal terug te spelen. Verder is de backhand van de tegenstander vaak zijn of haar zwakkere kant, houd daar rekening mee. En door te serveren in het servicevak en dicht op het raam maak je het je tegenstander ook moeilijker. Ballen van hoge kwaliteit blijven langer goed waardoor jouw service constanter blijft. Vind hier premium padelballen van Orbit.

  • Variatie en spin: Probeer te variëren in je slagen door afwisselende services te slaan. Zo kan je backspin geven, waarmee de bal minder hoog stuitert en een vertragend effect geeft aan de bal. Dit heeft vaak het effect dat de tegenstander de bal sneller in het net slaat. Of probeer topspin te geven, dit zorgt ervoor dat de ballen hoger stuiteren en meer snelheid krijgen na de stuit. Dit zorgt er voor dat de tegenstander sneller de bal te hard retourneert. Of zorgt voor zijspin, dit kan de tegenstander verrassen doordat de bal een onverwachte richting op stuitert.

  • Grip: Doe allereerst het koordje van het racket om je hand, zodat het racket niet uit je handen kan glippen. Houd je racket stevig vast met een juiste greep. De meest gebruikelijke grip is de ‘continental grip,’ waarbij je het blad met een zijkant omhoog laat richten, oftewel verticaal houdt, en het handvat tegelijkertijd horizontaal. En je vervolgens het racket vastpakt zoals je ook een hamer zou vastpakken. Opzoek naar een extra overgrip? kijk hier eens naar de sticky gripjes van Orbit
13 juni 2023 — Michiel Bom