Padel en tennis zijn twee populaire racketsporten die veel overeenkomsten hebben, maar ook enkele belangrijke verschillen. Een van die verschillen is de bal die gebruikt wordt in beide sporten. In dit artikel zullen we de veel gestelde vraag bespreken, wat zijn de verschillen tussen padelballen en tennisballen.

Grootte
De grootte van de bal is een verschil tussen padelballen en tennisballen. Padelballen zijn kleiner dan tennisballen. Het verschil is minimaal, maar toch goed om te weten! Een padelbal heeft een diameter van ongeveer 6,35 cm, terwijl een tennisbal een diameter van ongeveer 6,7 cm heeft.

Gewicht
Het gewicht van de bal is ook anders tussen de twee sporten. Padelballen zijn lichter dan tennisballen. Een padelbal weegt ongeveer 56 gram, terwijl een tennisbal ongeveer 58 gram weegt. Ook dit verschil is bijna te verwaarlozen

Snelheid
De snelheid van de bal is een ander verschil tussen padelballen en tennisballen. Padelballen zijn trager dan tennisballen. Dit komt deels door het lagere gewicht van de padelbal, maar ook door de harde buitenlaag die minder veerkracht heeft dan het vilt van een tennisbal.

Stuiteren
De stuit van de bal is ook verschillend tussen padelballen en tennisballen. Padelballen hebben over het algemeen minder stuit dan tennisballen. Dit komt deels door het gebruikte materiaal, maar vooral door de lagere druk. Hierdoor krijgt de bal bij het slaan of stuiteren minder energie mee wat resulteert in een tragere bal verplaatsing. 

Kwaliteit
voor Beide sporten vind je ballen in van verschillende kwaliteit. Goedkope ballen zullen eerder zacht worden en moeten om die rede eerder vervangen worden. Premium ballen behouden langer de stuit. Daarnaast zie we dat goedkope ballen vaak niet 100% rond zijn door slechte afwerking. let dus goed op waar je naar opzoekt bent.
De ballen van Orbit zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber met een zeer hoog percentage vilt om de speler lang te laten genieten van optimaal presterende padelballen.

Conclusie
Hoewel padel en tennis veel overeenkomsten hebben, zijn er ook enkele belangrijke verschillen, waaronder de bal die gebruikt wordt. Padelballen zijn kleiner, lichter, trager en hebben over het algemeen minder stuit dan tennisballen. Het is belangrijk om deze verschillen te begrijpen.

Zoek je padelballen van hoge kwaliteit kan hier naar de Premium ballen van Orbit

08 maart 2023 — Floris de Bruyn Kops