Als je een padel racket koopt, zul je merken dat tegenwoordig veel rackets een ruwe afwerking hebben op het blad. Maar waarom is dat en wat brengt het de speler?

De belangrijkste reden waarom padel rackets een ruwe afwerking hebben, is om meer grip te geven van het racket op de padelbal. De ruwe afwerking op het racketoppervlak zorgt ervoor dat spelers een betere grip hebben, waardoor ze betere slagen kunnen maken, en daarmee bal nauwkeuriger kunnen plaatsen.

Een ander voordeel van de ruwe afwerking op padel rackets is dat het helpt om spin aan de bal te geven. Bij het spelen van padel is het belangrijk om de bal te kunnen laten draaien, omdat dit kan leiden tot onverwachte bewegingen van de bal die moeilijk terug te slaan zijn voor de tegenstander. De ruwe afwerking op het racketoppervlak zorgt ervoor dat het blad van een padel racket beter in contact maken met de bal, waardoor spelers meer spin kunnen geven. Deze spin kan ervoor zorgen dat een bal makkelijker uit het speelveld kan worden geslagen. Gebruik de spin om de bal juist laag bij de grond te houden, alles om het de tegenstander moeilijk te maken.

Er zijn verschillende soorten ruwe afwerkingen die worden gebruikt op padel rackets. Sommige rackets hebben een grovere afwerking dan andere, afhankelijk van het merk en het model. Sommige rackets hebben ook een meer geavanceerde textuur op het oppervlak, zoals gaatjes of reliëfs.

Dat gezegd hebben horen wij verschillende voorkeuren van padelspelers. Daarom benadrukken we dat het oppervlakte van een racket sterk persoonlijk gebonden. Iedere speelstijl vraagt andere eigenschappen van een racket.

06 maart 2023 — Floris de Bruyn Kops