Veel mensen spelen al padel of staan op het punt het te proberen. Voordat je begint met spelen, zijn er enkele dingen die handig zijn om te weten en te hebben om een pot padel te spelen. In deze beginnersgids leer je wat je nodig hebt om te beginnen met padel.

Padel racket
Het eerste en belangrijkste item dat je nodig hebt om te beginnen met padel is een padel racket. Padel rackets zijn iets kleiner dan tennisrackets en hebben geen snaren, maar in plaats daarvan een solide oppervlak van glasvezel of carbon. Er zijn veel verschillende soorten rackets op de markt en het is belangrijk om er een te kiezen die bij je past. Een racket kiezen met een gewicht en vorm dat past bij je niveau en speelstijl zal je helpen om beter te spelen. Wil je op moet letten bij de aankoop van een eerste racket? lees dan onze blog: Belangrijke factoren voor aankopen padel racket
Als beginner adviseren we een rond racket met een grote sweetspot te kopen. Dit is de plek op het racket waar je de bal het beste kan raken voor optimale controle. Het balance bij deze rackets ligt wat lager om een genoeg vertrouwen aan de speler te geven. Hoe beter je wordt hoe duidelijker je voorkeur voor een type racket zal worden. Laat je adviseren door een expert welk racket bij jouw speelstijl past. Veel banen bieden de mogelijkheid om rackets te testen om zo tot het perfecte racket voor jou te komen. Wij bij Orbit staan altijd open om jou te adviseren of een racket te lenen

Padelballen
Een andere essentiële aankoop zijn padelballen. Padelballen zijn iets kleiner dan tennisballen en hebben een lagere stuiter, wat betekent dat de bal iets minder snel beweegt. Het is belangrijk om padelballen te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor padel, omdat deze ballen langer meegaan en beter bestand zijn tegen de impact van de padelracket. Zorg dat je padelballen regelmatig vervangt om het meeste uit jouw spel te blijven halen.

Padelbaan
Om padel te spelen, heb je toegang tot een padelbaan nodig. Gelukkig zijn er steeds meer padelbanen beschikbaar in Nederland, zowel binnen als buiten. In Amsterdam is er zelfs de mogelijkheid tot openbare banen. Plek genoeg dus!

Padelkleding en -schoenen
Hoewel er geen specifieke kledingvoorschriften zijn voor padel, is het belangrijk om juiste schoeisel te dragen. Let vooral op met te hoge zolen, dit brengt instabiliteit aan de enkels met kans op een blessure. Padel wordt bijna altijd gespeeld op een kunstgras ondergrond, dus het is belangrijk om sportschoenen te dragen met een goede grip en geschikt zijn voor deze ondergrond.

Conclusie
Om te beginnen met padel heb je niet super veel nodig en anders kan je het altijd huren om te starten. Zoek een groep fanatieke vrienden en je kunt beginnen met je eerste padel pot.

Veel plezier!

03 maart 2023