Levensduur van een padelracket

Bij verkeerd gebruik is een padelracket best kwetsbaar. Het is daarom belangrijk om een goed padel racket te hebben en dat je weet wat en niet te doen tijdens een wedstrijd. Bij goed gebruik kan een racket lang meegaan en kan het een hoop geld schelen. Reken bij gemiddeld gebruik op levensduur van 1- 2 jaar.

De levensduur van een padel racket hangt af van verschillende elementen:
1. Hoe vaak en speel je
+ speel je buiten in de regen?
2. Hoe voorzichtig ben je met het racket
3. Materiaal en kwaliteit van het padelracket

Het zal geen verrassing zijn dat hoe vaker je speelt, hoe sneller jouw padelracket aan vervanging toe is. Materialen in het racket zullen dan sneller uitgeput raken waardoor het racket zijn demping langzaam verliest. Hierdoor verandert de kwaliteit van het racket door de tijd. Daarnaast maken spelers nog wel eens een foutje en raken zij bijvoorbeeld de zijkant. Dit soort botsingen kan tot scheurtjes lijden in het frame of blad. Orbit levert speciaal ontworpen bumpers die de bovenkant van een racket beschermen, zie: Orbit protectie tape 
Regen of andere vormen van vocht zijn ook slecht voor padelrackets. De kern (een soort schuim) van het racket neemt het water op. Het racket zal zijn stijfheid verliezen. Hierdoor kan het sneller kapot gaan en minder lekker gaan spelen.

Wij adviseren om altijd gebruik te maken van een rackethoes. Dit voorkomt onnodige schade tijdens het vervoeren of bij het opbergen. Om deze reden geeft Orbit Padel standaard een gratis rackethoes bij aankoop van ieder racket. Wij willen jou zo lang mogelijk laten genieten van een nieuw racket.

De kwaliteit van het model of merk heeft grote invloed op hoe lang een padelracket mee gaat. Steeds meer niet padelmerken leveren padelspullen op de Nederlandse markt. Deze producten zijn vaak zeer goedkoop geprijsd maar ook van lage kwaliteit. Onthoud dit bij de aankoop van een racket

Tot slot, zoek een racket die goed aansluit bij jouw speelstijl. Door te kiezen voor een juist racket kun je ervoor zorgen dat je langer met een racket speelt. Ga dus niet altijd voor de goedkoopste optie, dit kan op langere termijn meer geld kosten.
Orbit heeft een team van experts die je graag helpen bij het vinden van het ideale racket.

Conclusie
Door het kiezen voor een racket van hoge kwaliteit, het juiste gebruik en onderhoud en het kiezen van het juiste racket, kunt u ervoor zorgen dat uw padel racket lang meegaat en dat u er veel plezier aan beleeft op de baan.
28 mei 2023 — Floris de Bruyn Kops