Hoe Raak je de beste smash met topspin bij Padel?

Een topspin smash is een slag waarbij de bal met een voorwaartse spin wordt geslagen, waardoor deze snel naar beneden duikt na het raken van het racket. Met de juiste spin en kart is het mogelijk om de bal uit de baan te slaan.
Wil je meer uit je spel halen door de topspin smash te verbeteren? In dit artikel nemen je stapsgewijs mee in deze indrukwekkende slag. Veel professionele spelers gebruiken de slag in het spel. Ondanks dat zij de smash gemakkelijk kunnen gebruiken, moet je op de volgende paar dingen letten bij het uitvoeren van deze slag in je eigen spel.

Let op deze punten tijdens de uitvoering van de smash met topspin

Positie op het veld

De plek waar je staat is altijd erg belangrijk. Als je verder naar achter staat, zal je meer effect en snelheid aan de bal mee moeten geven. Als je dichter bij het net staat, kan je de bal wat minder hard slaan met hetzelfde resultaat.

Waar de bal te plaatsen

Er is een specifiek gebied waarop je moet richten om de topspin smash succesvol buiten het veld te krijgen. Als de bal te dicht bij het net landt, zal deze niet genoeg kracht hebben om uit het veld te gaan. Aan de andere kant, als de bal te ver stuitert, zal de hoek niet ideaal zijn om buiten het speelveld te eindigen. In beide scenario's blijft de bal binnen de lijnen. Bekijk de video om te ontdekken hoe je het ideale mikpunt kunt vinden voor een effectieve topspin smash!

Raakvlak op het racket

Het is essentieel om de bal zo hoog mogelijk op het racket te raken. Dit zorgt ervoor dat je de bal de juiste snelheid en spin meegeeft.

Tips voor een Succesvolle Topspin Smash

  • Timing is Cruciaal: Oefen op je timing om de bal op het hoogste punt te raken voor maximale controle en kracht.
  • Oefen Regelmatig: Zoals bij elke slag in padel, komt perfectie met oefening. Neem de tijd om specifiek aan je topspin smash te werken. Ook leuk voor tijdens een padelles
  • Voldoende Follow-through: Een incomplete follow-through kan leiden tot zwakke en onvoorspelbare slagen. Zorg ervoor dat je beweging vloeiend en volledig is.

De topspin smash is een waardevolle vaardigheid in het arsenaal van elke padelspeler. Door de juiste techniek, timing en veel oefening kun je deze slag onder de knie krijgen en je spel significant verbeteren. Dus, pak je racket, ga naar de baan en begin met oefenen!

Wil je meer tips en trucs voor padel? Bezoek dan regelmatig onze blog op orbitpadel.nl voor de nieuwste artikelen en updates!

July 26, 2024
Tags: Padel smash

Verbeter je Padelvaardigheden: Trainingstips en Oefeningen voor Padelspelers

Padel is een snelgroeiende sport die wereldwijd steeds meer aan populariteit wint. Of je nu een beginner bent of een gevorderde speler, het verbeteren van je padelvaardigheden kan je spelplezier en prestaties aanzienlijk verhogen. In deze blog delen we waardevolle trainingstips en oefeningen om je padelvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

1. Verbeter je Basistechnieken

Oefening 1: Forehand en Backhand Slagen

  • Beschrijving: Focus op het consistent raken van de bal met zowel forehand als backhand.
  • Uitvoering: Gebruik een ballenmachine of vraag een partner om ballen naar je te slaan. Begin met langzaam tempo en verhoog geleidelijk de snelheid.
  • Tips: Let op je grip en houding. Zorg ervoor dat je racketblad goed open staat en maak een vloeiende zwaai.

Oefening 2: Volleys en Smashes

  • Beschrijving: Werk aan je netspel door volleys en smashes te oefenen.
  • Uitvoering: Vraag een partner om ballen naar het net te slaan zodat je volleys kunt oefenen. Wissel af met lobs zodat je ook je smashes kunt trainen.
  • Tips: Sta op de bal van je voeten en wees klaar om snel te reageren. Bij smashes is timing cruciaal; raak de bal op het hoogste punt.

2. Verhoog je Snelheid en Wendbaarheid

Oefening 1: Ladder Drills

  • Beschrijving: Gebruik een agility ladder om je voetenwerk en snelheid te verbeteren.
  • Uitvoering: Voer verschillende oefeningen uit zoals zijwaartse stappen, in-uit stappen, en sprongen. Herhaal elke oefening 2-3 keer.
  • Tips: Houd je knieën licht gebogen en je lichaam laag om sneller te kunnen bewegen.

Oefening 2: Shuttle Runs

  • Beschrijving: Verhoog je wendbaarheid met snelle sprints en richtingsveranderingen.
  • Uitvoering: Plaats kegels op verschillende afstanden en sprint heen en weer tussen de kegels. Wissel af tussen korte en lange sprints.
  • Tips: Concentreer je op snelle starts en stops. Gebruik je armen om je balans en snelheid te helpen.

3. Verbeter je Reactievermogen

Oefening 1: Reactiebal Oefeningen

  • Beschrijving: Gebruik een reactiebal om je reflexen en hand-oogcoördinatie te trainen.
  • Uitvoering: Gooi de reactiebal tegen een muur en probeer hem te vangen zodra hij terugkaatst. Varieer de afstand en snelheid van je worpen.
  • Tips: Blijf gefocust en probeer de bal met beide handen te vangen om je reactietijd te verbeteren.

Oefening 2: Tegen de Muur Spelen

  • Beschrijving: Speel tegen een muur om je snelheid en nauwkeurigheid te verbeteren.
  • Uitvoering: Raak de bal afwisselend met forehand en backhand tegen de muur. Probeer een constant tempo aan te houden en zoveel mogelijk ballen achter elkaar te raken.
  • Tips: Concentreer je op het behouden van een vloeiende beweging en minimaliseer de tijd tussen je slagen.

4. Strategie en Tactiek

Oefening 1: Situatiesimulaties

  • Beschrijving: Simuleer spelsituaties om je tactische vaardigheden te verbeteren.
  • Uitvoering: Speel met een partner verschillende scenario’s, zoals verdedigen tegen een lob of aanvallen vanaf het net.
  • Tips: Communiceer met je partner en werk samen aan verschillende strategieën om je tegenstanders te verslaan.

Oefening 2: Video-analyse

  • Beschrijving: Analyseer je eigen spel door videobeelden te bekijken.
  • Uitvoering: Neem je wedstrijden of trainingssessies op en bekijk ze kritisch om verbeterpunten te identificeren.
  • Tips: Let op je positie, slagen en beslissingen tijdens het spel. Zoek naar patronen en werk aan je zwakke punten.

Conclusie

Het verbeteren van je padelvaardigheden vergt toewijding en consistente training. Door de bovenstaande oefeningen en tips regelmatig toe te passen, zul je merkbare vooruitgang boeken. Vergeet niet dat techniek, snelheid, reactievermogen en tactiek allemaal cruciale aspecten van het spel zijn. Blijf gemotiveerd, train hard en geniet van het proces!

Wil je meer weten over padel of op zoek naar de beste padelrackets en accessoires? Bezoek dan onze webshop voor een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsproducten!

July 11, 2024

Padelracket Technologie en Innovaties: Wat is Nieuw in de Wereld van Padel?

Padel is een snelgroeiende sport in Nederland, niet alleen in populariteit, maar ook in de technologie die wordt gebruikt om rackets te maken beweegt mee. Padel rackets van vandaag de dag zijn het resultaat van jarenlange innovatie en ontwikkeling. In deze blog duiken we dieper in de nieuwste technologieën en innovaties die de padel rackets van vandaag de dag verbeteren.

  1. Materialen: Lichter en Sterker

Een van de grootste innovaties in padel rackets is het gebruik van geavanceerde materialen. Koolstofvezel (carbon), glasvezel en grafiet zijn nu de standaard in high-end rackets, waardoor ze lichter en sterker zijn dan ooit tevoren.

  • Glasvezel: Glasvezel biedt een uitstekende flexibiliteit en schokabsorptie, wat zorgt voor meer comfort en controle tijdens het spelen. Bovendien is het materiaal licht en wordt vaak voor beginner rackets gebruikt. Het ideaal is voor een breed scala aan spelers, van beginners tot gemiddeld. 
  • Koolstofvezel: Dit materiaal biedt een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding, waardoor rackets lichter zijn zonder in te leveren op de levensduur. Carbon wordt in veel verschillende vormen uitgevoerd. Zo hebben wij rackets van 3K carbon of 12K carbon bijvoorbeeld. Dit verschil zit in de manier waarop het materiaal wordt geweven.
  • Grafiet: Grafiet is bekend om zijn stijfheid en responsiviteit, wat zorgt voor meer precisie en kracht in slagen.
  1. Racketkernen: schuimsoorten

De kern van een padel racket speelt een cruciale rol in de prestaties en het speelgevoel. Er zijn twee hoofdt types kernen die in moderne rackets worden gebruikt: EVA (Ethylene Vinyl Acetate) en FOAM.

  • EVA-kern: variërend van hard tot zacht, maar wat is dan het verschil?

Een zachtere kern, helpen spelers de bal te versnellen met weinig inspanning, bijvoorbeeld bij het blokken aan het net of het slaan vanuit het achterveld. Door de elasticiteit van de kern genereert een slag meer snelheid. Hoewel zachte rackets meer snelheid geven bij lichtere slagen, absorberen ze kracht bij harde slagen zoals smashes. Ze spelen comfortabeler, hebben een grotere sweetspot en absorberen trillingen beter. Dit maakt rackets met een zachtere kern ideaal maakt voor beginners. 

Een hardere kern biedt ook controle maar minder dan een zachte kern. Het nadeel is dat bij rustige slagen de snelheid minder is door de hardere elasticiteit van het foam. Bovendien biedt het racket een minder grote sweetspot. Voor een speler met ervaring bieden deze rackets een hoge mate van kracht en gevoel. Om die reden geschikt voor ervaren spelers met een goede techniek.

  1. 3D-oppervlakken

Veel moderne padel rackets hebben een 3D-oppervlak of textuur die helpt bij het genereren van spin. Deze technologie maakt het mogelijk om meer grip op de bal te krijgen, wat vooral nuttig is bij topspin- en sliceslagen.

  1. Geavanceerde Balanssystemen

De balans van een racket kan de speelstijl en prestaties aanzienlijk beïnvloeden. Innovaties in balanssystemen zorgen ervoor dat rackets beter zijn uitgebalanceerd voor verschillende speelstijlen.

  • Hoog gebalanceerde rackets: Voor meer kracht bij aanvallende slagen.
  • Neutraal gebalanceerde rackets: Voor een goede mix van controle en kracht.
  • Laag gebalanceerde rackets: Voor betere wendbaarheid en controle.
  1. Versterkte Frames

De nieuwste generatie padel rackets bevat versterkte frames die de levensduur en stabiliteit verbeteren. Dit zorgt ervoor dat rackets beter bestand zijn tegen slijtage en intensief gebruik.

Conclusie

De technologie en innovaties in padel rackets hebben de sport naar een hoger niveau getild. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, het kiezen van een racket met de juiste technologie kan je spel aanzienlijk verbeteren. Bij Orbit Padel bieden we een breed scala aan rackets die gebruik maken van de nieuwste innovaties om aan al je behoeften te voldoen. Bezoek onze winkel of neem contact met ons op voor deskundig advies en de nieuwste padel uitrusting.

Meta Beschrijving: Ontdek de nieuwste technologieën en innovaties in padel rackets. Leer over materialen, kernen, 3D-oppervlakken en meer om je spel te verbeteren. Bezoek Orbit Padel voor de nieuwste uitrusting en deskundig advies.

July 10, 2024

Hoe Voorkom Je Blessures bij Padel?

Padel is een dynamische en snelle sport. Daarnaast zien we veel mensen na lange tijd geen intensieve sport te hebben beoefend vol in het spel te spelen. Dit vergroot de kans op blessures. Zoals bij elke sport, is het belangrijk om aandacht te besteden hoe blessures te voorkomen. In deze blog delen we waardevolle tips om blessures te voorkomen, zodat je optimaal kunt blijven genieten van je spel.

  1. Goede Warming-Up en Cooling-Down

Een effectieve warming-up bereidt je lichaam voor op de intensiteit van de wedstrijd. Besteed minstens 10-15 minuten aan lichte cardio-oefeningen, zoals joggen of springen, gevolgd door dynamische stretchoefeningen. Dynamisch rekken betekend dat je de spier licht oprekt in beweging en niet door stil te staan en vol te rekken.
Na het spelen is een cooling-down essentieel om spierpijn te verminderen en het herstel te bevorderen. Dit kan bestaan uit lichte cardio en statische stretchoefeningen.

  1. Kies het Juiste Racket

Een geschikt padelracket kan helpen om blessures te voorkomen. Zorg ervoor dat je een racket kiest dat past bij jouw niveau en speelstijl. Een racket dat te zwaar of ongebalanceerd is, kan leiden tot overbelasting van je arm en schouder. Bezoek Orbit Padel voor deskundig advies over welk racket het beste bij jou past of bekijk onze keuzehulp om jouw perfecte racket te vinden!

  1. Draag de Juiste Schoenen

Padel vraagt om snelle bewegingen en wendingen. Draag daarom schoenen die specifiek ontworpen zijn voor padel of tennis. Deze schoenen bieden de juiste ondersteuning en grip, wat helpt om verstuikingen en andere voetblessures te voorkomen. Ga niet op hardloopschoenen met hoge zolen padellen de kans om dan door je enkel te gaan is aanzienlijk hoger dan de juiste schoenen, dit door het hoge kantelpunt wat de hoge zolen creeren. 

  1. Versterk je Spieren

Misschien een open deur maar sterke spieren kunnen helpen om je gewrichten te ondersteunen en blessures te voorkomen. Focus op het versterken van je core stabiliteit, benen, en schouders. Oefeningen zoals squats, lunges, planken en schouderrotaties zijn zeer effectief. Regelmatige krachttraining verbetert je algehele stabiliteit en prestaties op de baan. Dit geldt overigens voor alle sporten zoals tennis, hockey of squash.

  1. Let op je Techniek

Een slechte techniek kan leiden tot blessures. Zorg ervoor dat je de juiste slagtechnieken en lichaamshoudingen gebruikt. Overweeg om lessen te nemen van een professionele coach om je techniek te verbeteren. Bekijk bijvoorbeeld de vele lesmogelijkheden die onze partner Padel NEXT aanbiedt op:
https://padelnext.nl/lessen/

  1. Luister naar je Lichaam 

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en geen signalen van pijn of vermoeidheid te negeren. Als je pijn voelt, neem dan rust en raadpleeg indien nodig een medische professional. Het is beter om een korte pauze te nemen dan langdurige schade op te lopen. Dit is van groot belang wanneer je na lange tijd weinig activiteit weer start met het beoefenen van een intensieve sport.

Conclusie

Blessurepreventie is uiteraard belangrijk voor iedereen. Door aandacht te besteden aan warming-up, de juiste uitrusting te kiezen, je spieren te versterken, op je techniek te letten en naar je lichaam te luisteren, kun je blessures effectief voorkomen. Bij Orbit Padel staan we klaar om je te helpen met professioneel advies en hoogwaardige uitrusting. Bezoek een van onze partners of neem contact met ons op voor meer informatie.

July 04, 2024

Hoe Kies Ik een Padelracket dat Bij Mij Past?

Het kiezen van het juiste padelracket kan een uitdaging zijn, vooral als je nieuw bent en niet weer waar je op moet letten. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals gewicht, vorm en materiaal. In deze blog leggen we uit hoe je een racket kiest dat perfect bij jou past.

  1. De vorm van een Padelracket

Padelrackets komen in drie vormen: rond, druppel en diamant. Elke vorm heeft zijn eigen unieke kenmerken die passen verschillende type spelers.

  • Ronde rackets: Ideaal voor beginners. Ze hebben een groot sweet spot in het midden van het racket en bieden veel controle. De balance ligt vaak wat lager dan de andere twee vormen
  • Druppelvormige rackets: Een goede middenweg tussen kracht en controle. Geschikt voor gemiddelde spelers.
  • Diamantvormige rackets: Deze bieden maximale kracht, maar vereisen een goede techniek. Geschikt voor gevorderde spelers. De sweetspot ligt hoog in het racket en is over het algemeen wat kleiner. 

Hieronder is een overzicht van de drie vormen waarbij de balans is aangegeven met een stippellijn. Daarnaast een grove inschatting van de positie en grote van de sweetspot per model:

  1. Balans van het Racket

De balans van het racket bepaalt waar het zwaartepunt ligt.

  • Hoog gebalanceerde rackets: Meer gewicht aan de bovenkant, wat extra kracht geeft bij het slaan.
  • Neutraal gebalanceerde rackets: Een goede balans tussen kracht en controle.
  • Laag gebalanceerde rackets: Meer gewicht in het handvat, wat zorgt voor betere controle en wendbaarheid.
  1. Kies het Juiste Gewicht

Het gewicht van je racket beïnvloedt je spel aanzienlijk. Lichtere rackets (340-370 gram) zijn wendbaarder en makkelijker te hanteren, wat handig is voor beginners en spelers die snel willen reageren. Zwaardere rackets (370-390 gram) bieden meer stabiliteit en kracht, ideaal voor gevorderde spelers die harde slagen willen maken. Gewicht heeft vaak sterk te maken met een persoonlijke voorkeur. Probeer dus verschillende gewichten om te zien wat bij jou past.

  1. Materiaal en Constructie

De materialen waaruit een padelracket is gemaakt, beïnvloeden de prestaties en levensduur. De meeste rackets zijn gemaakt van een combinatie van glasvezel en koolstofvezel wat vaak wordt aangeduid als het materiaal carbon. Daarnaast heeft de kern van het racket een grote invloed op de speelstijl. Het verschil wordt gebracht door gebruik te maken van een zachter of juist heel stevige kern. 

  • Glasvezel: Biedt een goede balans tussen flexibiliteit en duurzaamheid. Ideaal voor beginners.
  • Koolstofvezel: Sterker en stijver, waardoor rackets gemaakt van dit materiaal meer kracht en precisie bieden. Geschikt voor gevorderde spelers.
  1. Speelstijl en Persoonlijke Voorkeur

Je speelstijl is ook een belangrijke factor bij het kiezen van een racket. Dit is geen gegeven

  • Aanvallende spelers: Hebben baat bij rackets met meer kracht, zoals diamantvormige rackets.
  • Defensieve spelers: Hebben baat bij rackets met meer controle, zoals ronde rackets.

Daarnaast is persoonlijke voorkeur belangrijk. Het is een goed idee om verschillende rackets uit te proberen om te zien welke het beste bij je past.

Conclusie

Het kiezen van het juiste padelracket is een persoonlijke beslissing die afhangt van je niveau, speelstijl en voorkeuren. Bij Orbit Padel hebben we een breed scala aan rackets om uit te kiezen, zodat je zeker het perfecte racket voor jouw spel vindt. Bezoek onze winkel of neem contact op met een van onze experts voor advies op maat.

July 04, 2024

Het Beste Padelracket voor Beginners: Jouw Gids naar de Perfecte Keuze

Welkom bij onze webshop! Ben je net begonnen met padel en op zoek naar het perfecte racket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het kiezen van het juiste padelracket kan een grote invloed hebben op je speelplezier en prestaties op de baan. In dit artikel helpen we je het beste padelracket voor beginners te vinden, zodat je met vertrouwen kunt spelen en snel vooruitgang kunt boeken.

Waarom is het juiste padelracket belangrijk voor beginners?

Het juiste padelracket helpt beginners om hun spel te verbeteren zonder dat ze last krijgen van blessures. Een goed beginnersracket biedt de perfecte balans tussen controle, kracht en comfort. Hier zijn enkele redenen waarom een speciaal beginnersracket belangrijk is:

  1. Gemakkelijk te hanteren: Beginnersrackets zijn meestal lichter, waardoor ze gemakkelijker te manoeuvreren zijn.
  2. Meer controle: Met een racket dat meer controle biedt, kun je de bal nauwkeuriger plaatsen en je techniek verbeteren.
  3. Vergevingsgezindheid: Beginnersrackets hebben vaak een grotere sweet spot, wat betekent dat je minder snel fouten maakt bij onzuivere slagen.

Belangrijke Kenmerken van een Beginners Padelracket

Bij het kiezen van een padelracket voor beginners, zijn er enkele belangrijke kenmerken om op te letten:

  1. Gewicht
    • Lichter racket (350-370 gram): Een lichter racket is makkelijker te hanteren en zorgt voor meer controle, wat ideaal is voor beginners.
  2. Vorm
    • Ronde vorm: Deze vorm biedt de meeste controle en heeft een grotere sweet spot, wat beginners helpt om consistenter te slaan.
  3. Balans
    • Lage balans (koplicht): Een racket met een lage balans biedt meer controle en is minder vermoeiend voor de arm en pols, ideaal voor beginners. De sweetspot zit midden op het blad, of zelfs wat meer richting het handvat.
  4. Materiaal
    • Carbon of glasvezel: Rackets gemaakt van glasvezel zijn doorgaans flexibeler en vergevingsgezinder, wat prettig is voor beginners. Carbon rackets zijn duurzamer maar ook iets stijver. Ook een wat zachtee EVA kern zorgt voor meer controle.

Aanbevolen Padelrackets voor Beginners

Een groot deel van onze rackets is geschikt voor de beginnende padeller. Via onze keuzehulp kan je in een paar stappen bepalen welk racket het meest geschikt voor jouw speelstijl, niveau en budget. 


Tips voor het Kiezen van je Eerste Padelracket

  1. Probeer verschillende rackets uit: Als het mogelijk is, probeer dan verschillende rackets uit om te voelen wat het beste bij je past.
  2. Vraag advies: Vraag advies aan meer ervaren spelers of aan een coach. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze. Je kan ons ook vragen via de Whatsapp functie onderin, is via onze keuzehulp.
  3. Begin met een lichter racket: Kies in het begin voor een lichter racket. Naarmate je techniek en kracht verbeteren, kun je overstappen naar een zwaarder racket als dat nodig is.

Conclusie

Het kiezen van het juiste padelracket als beginner is essentieel voor je ontwikkeling en plezier in het spel. Een racket met de juiste balans, vorm en gewicht kan een wereld van verschil maken. Neem de tijd om de beste optie voor jou te vinden en geniet van elke slag op de padelbaan!

Blader door onze collectie beginners padelrackets en vind jouw perfecte match. Voor vragen of persoonlijk advies staan we altijd klaar om je te helpen. Veel speelplezier!

July 04, 2024

Het Beste Padelracket voor Gevorderde Spelers: Til je Spel naar een Hoger Niveau

Ben je een ervaren padelspeler en op zoek naar een racket dat je prestaties naar een hoger niveau kan tillen? Dan ben je op de juiste plek. Het kiezen van het juiste padelracket is cruciaal voor gevorderde spelers om het meeste uit hun spel te halen. In dit artikel helpen we je het beste padelracket voor gevorderde spelers te vinden, zodat je optimaal kunt presteren op de baan.

Waarom is het juiste padelracket belangrijk voor gevorderde spelers?

Voor gevorderde padelspelers is het juiste racket essentieel om hun spel verder te verbeteren en te perfectioneren. Een gevorderd racket biedt meer kracht, precisie en controle, wat noodzakelijk is om op hoog niveau te spelen. Hier zijn enkele redenen waarom een speciaal racket voor gevorderden belangrijk is:

  1. Optimalisatie van kracht en controle: Gevorderde rackets bieden een perfecte balans tussen kracht en controle, wat essentieel is voor gevorderde spelers.
  2. Duurzaamheid: Gevorderde rackets zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals carbon, wat zorgt voor een langere levensduur en betere prestaties.
  3. Geavanceerde technologie: Veel gevorderde rackets maken gebruik van de nieuwste technologieën om optimale prestaties te leveren op het gebied van kracht, controle en comfort.

Belangrijke Kenmerken van een Gevorderd Padelracket

Bij het kiezen van een padelracket voor gevorderde spelers, zijn er enkele belangrijke kenmerken om op te letten:

  1. Gewicht
    • Zwaarder racket (370-390 gram): Een zwaarder racket biedt meer kracht, wat ideaal is voor gevorderde spelers die al een goede techniek hebben.
  2. Vorm
    • Diamant of druppelvorm: Deze vormen bieden meer kracht en precisie, wat perfect is voor gevorderde spelers die hun slagkracht willen maximaliseren.
  3. Balans
    • Hoog balans (kopzwaar): Een racket met een hoge balans biedt meer kracht en helpt bij krachtige slagen en smashes.
  4. Materiaal
    • Carbon of Kevlar: Rackets gemaakt van carbon of Kevlar zijn stijver en duurzamer, wat zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur.

Tips voor het Kiezen van je Gevorderde Padelracket

  1. Analyseer je speelstijl: Bepaal of je een aanvallende of verdedigende speler bent en kies een racket dat bij je speelstijl past.
  2. Probeer verschillende rackets uit: Test verschillende rackets om te voelen welke het beste bij je past en welke je spel het meest verbetert.
  3. Kijk naar technologie en functies: Let op de nieuwste technologieën en functies die rackets bieden, zoals verstelbare gewichten en innovatieve materialen.
  4. Wij bieden verschillende rackets aan voor de gevorderde spelers. Om te bepalen welke het beste bij je past, raden we je aan onze keuzehulp te doorlopen. Dit duurt 1-2 min.

Conclusie

Het kiezen van het juiste padelracket als gevorderde speler is cruciaal voor je ontwikkeling en prestaties op de baan. Een racket met de juiste balans, vorm en gewicht kan je spel aanzienlijk verbeteren. Neem de tijd om de beste optie voor jou te vinden en til je spel naar een hoger niveau.

Blader door onze collectie gevorderde padelrackets en vind jouw perfecte match. Voor vragen of persoonlijk advies staan we altijd klaar om je te helpen. Veel succes en speelplezier!

July 04, 2024

Hoe kunnen wij bij Orbit een zo scherp mogelijke prijs aanbieden?

Deze vraag houdt ons oprichters vaak bezig. Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen de baan op kan met kwaliteitsproducten, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. Daarom hebben we verschillende beslissingen genomen om dat mogelijk te maken.

Zo hebben wij een eigen productielijn in hoogwaardige fabrieken, waardoor we directe controle hebben over de productiekosten en kwaliteit. Daarnaast vermijdt Orbit hoge marketingkosten door geen reclame te maken bij grote (padel)events, en ook geen padelsterren te sponsoren, aangezien de consument daarvoor uiteindelijk betaalt. 

Bovendien heeft Orbit strategische partnerschappen gesloten met banen en winkels in Amsterdam, waardoor wij vaste lasten aan winkelpanden vermijden. Verder proberen we zoveel mogelijk van onze producten via onze eigen online kanalen te verkopen, zodat we distributiekosten en kosten aan tussenpersonen vermijden.

Deze focus draagt bij aan het handhaven van een scherpe prijs voor een padelracket, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van onze rackets. Al met al biedt Orbit een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waar jij als speler met veel plezier gebruik van kan maken.

April 01, 2024

Hoe borgen wij bij ORBIT Padel een hoge kwaliteit van al onze producten?

Bij Orbit zijn we trots op de kwaliteit van onze padelrackets en padel accessoires. Het borgen van onze kwaliteit begint bij de selectie van onze productiepartners. Na het testen van samples uit tientallen verschillende fabrieken wereldwijd, zijn wij langdurige samenwerkingen gestart met 2 van de modernste padelracket fabrieken ter wereld. Met beide fabrieken delen wij ruim 15 jaar ervaring in de productie en ontwikkeling van padelproducten. Iedere dag zijn we bezig met innoveren en het volgen van trends in de padelwereld, zodat we voorop blijven lopen met de nieuwste technologieën.

Het productieproces begint bij de selectie van hoogwaardige materialen, zoals verschillende soorten carbon, glasvezel, hars, EVA schuim etc. Continu zijn we bezig de beste materialen in te kunnen kopen, om dit met moderne machines en technologieën te verwerken in onze eindproducten.

Een ander aspect dat bijdraagt aan de kwaliteit van Orbit padelrackets is de deels handmatige afwerking. Elk racket wordt met precisie afgewerkt, wat resulteert in een hoogwaardig look en feel van ieder racket. 

Verder wordt ieder model getest middels verschillende crash tests, waarmee we de bestendigheid bepalen van impact op harde ondergronden. Daarnaast wordt de hoeveel trillingen gemeten na impact van een bal, checken we de airflow rondom het racket, en worden alle rackets gecontroleerd op de afwerking (zowel bij de producent, als in Nederland).

Tot slot laten wij in Nederland al onze samples testen door verschillende professionals, om zo onze rackets steeds iets beter te maken. Iedereen binnen ons team doet er alles aan om de performance van onze racket te verhogen, zodat jij op de baan mee kan draaien op het hoogste niveau. En zodat óók het racket lange tijd meegaat op het hoogste niveau.

April 01, 2024

How can you extend the life of your padel racket?

We have a number of tips for you that will help you extend the life of your purchased padel racket. You can take the following steps for this:

  • Store your racket in a protective cover or racket bag. This cover protects your racket against bumps, scratches or exposure to water or sun. For example, see Orbit's racket cover .

  • Use a protective tape on the edge of your racket. Orbit offers an extra thick protection tape especially for padel rackets. During a match there is a good chance that you will hit the fencing, window or surface with your racket a number of times. Typically, it is usually the edge of the racket that has contact. A protective tape ensures that your racket is somewhat protected against scratches or even worse damage.

  • Make sure you invest in a good quality racket. Carbon rackets are stronger than fiberglass rackets, and also last longer on average.

  • Always make sure you put the string on your hand. This is not only safer for your fellow player and opponent, but it also protects your racket.

  • If you have played outside, make sure you always store your racket in a dry place afterwards. The padel racket materials are usually bad against water.
June 13, 2023
Welke padel accessoires moet je in je padeltas hebben zitten?

Which padel accessories should you have in your padel bag?

If you are going to padel, there are various accessories that will come in handy on the court. The following padel items are useful to put in your bag

  • Of course padel rackets. Make sure there is a good grip on your racket, which is still sufficiently stiff so that the racket cannot slip out of your hand.

  • Padel balls. Make sure you bring padel balls. These are a bit softer than tennis balls. If you are looking for high quality balls that do not felt after a match, click here

  • Padel clothing and shoes. Make sure you bring comfortable clothes. Padel is a moving sport, make sure you wear sportswear in which you can move easily. Also wear shoes with a good grip, preferably those designed for padel. Otherwise, tennis shoes are also good.

  • Drinking bottle. Bring a bottle to drink. A game of padel usually takes 1.5 hours. That's a long time you're moving. Due to the long and intensive effort you can lose a lot of moisture. That is why it is important to hydrate sufficiently.

  • Overgrips. Overgrips help you improve the grip of your handle. Always take a few extra overgrips with you, if your current grip is worn out. Orbit sells high quality overgrips in 3 different colors

  • Sweatbands. Use sweatbands to protect against sweat in your eyes. said, for example, Orbit's sweatbands

  • Towel. Bring a towel against sweat, or for showering after playing.

  • Sunscreen. If you play outside you can burn quickly in the sun, especially if you also sweat during exercise.
June 13, 2023

How do you hit the perfect padel serve?

There are several techniques and tips that you can apply to hit your best padel service. In any case, pay attention to the following points:

  • First of all, be aware of a few important serving rules. You can only serve underhand. You must first let the ball bounce 1x. And you may only hit the ball if it is at maximum hip height of the serving player.

  • Timing: Try to hit the ball when it makes an upward movement after the bounce. While hitting, try to make a forward motion and supposedly move through the ball. It is often effective to walk directly to the offensive net position in that movement, wherever your teammate is.

  • Ball placement: Try to hit the ball to the corners of the court as best you can, as this will make it difficult to return the ball. Furthermore, the opponent's backhand is often his or her weaker side, keep that in mind. And by serving in the service box and close to the window, you also make it more difficult for your opponent. High-quality balls last longer so that your service remains more consistent. Find premium padel balls from Orbit here.

  • Variation and Spin: Try to vary your strokes by hitting alternate serves. This way you can give backspin, with which the ball bounces less high and gives a slowing effect to the ball. This often has the effect that the opponent hits the ball into the net faster. Or try topspin, this will make the balls bounce higher and get more speed after the bounce. This ensures that the opponent returns the ball too hard faster. Or creates side spin, which can surprise the opponent by bouncing the ball in an unexpected direction.

  • Grip: First of all put the cord of the racket around your hand, so that the racket cannot slip out of your hands. Hold your racket firmly with a proper grip. The most common grip is the 'continental grip,' where you have the blade pointed up with one side, or held vertically, and the handle horizontal at the same time. And then you grab the racket like you would grab a hammer. Looking for an extra overgrip? take a look at Orbit's sticky grips here
June 13, 2023